Coleen Hoover - Maybe someday - Egy nap talán

Share it Please
A huszonkét éves Sydney élete maga a tökély: egyetemre jár, jó állása van, stabil kapcsolatban él egy remek sráccal, Hunterrel, és a legjobb barátnőjével, Torival közösen bérel lakást. De minden megváltozik, amikor rájön, hogy Hunter megcsalja, és egyik pillanatról a másikra el kell döntenie, hogyan tovább.
Sydney egyszer csak vonzódni kezd a titokzatos, jóképű szomszéd sráchoz, Ridge-hez. Nem tudja levenni róla a szemét, és valósággal megbabonázza a fiú szenvedélyes gitárjátéka esténként az erkélyen. Ridge sem közömbös iránta, és hamarosan ráébrednek, hogy több szempontból is szükségük van egymásra.
Az Egy nap talán egy szenvedélyes történet barátságról, megcsalásról és szerelemről, ami az első oldaltól kezdve beszippantja az olvasót Sydney izgalmakkal teli világába.




Igazság szerint valentin napra terveztem ezt a bejegyzést, a kiolvasás sikerült is addig (3nap) tényleg magába szippantja az embert, de sajnos 6 nap (12órázás) munka mellett a bejegyzés megírására már nem maradt erőm. Így megkésve bár (de törve nem) elhoztam nektek ezt a könyvet mert azt gondolom, hogy nem lehet kihagyni a romantika rajongóinak.

A könyv nyelvezete egyszerű, szókimondó, nem az a tipikus kattogjunk rajta történet hanem inkább a tipikus hazaérünk fáradtan a munka/iskola után és kikapcsolódásnak megfelelő könyv amin nem kell gondolkodni.

A történet mint a bejegyzés elején is olvashattátok, Sidney és Ridge szerelmét írja le kezdve a legalapvetőbb problémával, mindketten párban vannak.  Ridge zenész s kiderül, hogy Sid pedig remek dalszöveg író így ez össszehozza őket és közösen kezdenek el zenéket írni. Míg Sidney döntése egyszerű miután rájön, hogy a barátja csalja a lakótársával és egyben barátnőjével(minek után kénytelen elköltözni s láss csodát Ridge lakásában éppen akad egy szabad szoba) addig Ridgenek ez jóval nehezebb, hisz az ő kapcsolata rendben van a barátnője pedig tökéletes. De ha kettejük közt a szerelem kialakulhatott, akkor valami mégis hiányzik a dologból.
Nem mondom, hogy ez egy gyorsan levezényelt történet hiszen rengeteg fájdalommal jár a bennük lévő bűntudat miatt, Sidney nem akarja azt tenni, amit vele is megtettek míg Ridge nem tudja elképzelni, hogy valaha is elhagyja a barátnőjét de egyszerűen ezek az érzések még is ott vannak, míg egy napon egy szerencsétlen pillanatban, Ridge barátnője is tudomást szerez a kettőjük között lévő működő kémiáról. 

Ekkor Ridge legfontosabb feladata az lenne, hogy rendbe hozza kapcsolatát, míg Sidney rájön, költöznie kell de azonnal, így aztán hamarosan lesz mi lefoglalja őt, albérlet keresés munka keresés stb.

Eltelik egy pár hónap míg a két szereplőnek rá kell jönnie, kit is akarnak, mit is akarnak igazán.


Egy szó mint száz, nekem tetszett, talán pont a könnyedsége miatt. Sokat mosolyogtam, ahogy a romantikus igazán cuki és igazán érzelmes dolgoknál minden nő.

Ohh és ami még tetszett, hogy a könyvben leírt dalok, dalszövegek meg is elevenedtek a youtube-on meghallgathatóak! :)
Így utólag ajánlom, hogy olvasás közben azoknál a részeknél kapcsoljátok be, hogy jobban átéljétek! :)


5/5

Kedvenc idézet:
"És ha nem lehetek a tiéd most
Addig fogok várni ezen a helyen,
amíg el nem jössz, amíg el nem viszel innen
Egy nap talán
Egy nap talán " 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogroll

About