Egy kutya négy élete - Ellie - W.Bruce Cameron

Share it Please
Igazából ezzel a könyvel először nem is akartam foglalkozni, mármint blog bejegyzést írni róla, de aztán arra a döntésre jutottam, hogy akit eléggé megfog ez az egész kutyás kötet aminek már van pár része - Egy kutya négy élete, Egy kutya négy útja, Karácsonyi kutyavásár, Ellie stb... Amik amúgy nem kapcsolódnak egymáshoz - kivéve az Ellie - amiből ugyanúgy van ha jól tudom Bailey verzió és a többi szereplőről is  - de persze nem itthon. Ellie a rendőrkutya, akinek egyetlen célja van, megmenteni az embereket és ezzel örömet okozni.






Igazság szerint láttam a filmet is ami tetszett, de valljuk be voltak hibák, pl nem négy életről volt szó, Ellie-t pedig lelőtték, így halt meg. Nos ez a könyv szerint nem így van.

Ellie, Jacob-hoz kerül ahol megtanul jó kutya lenni, megtanul embereket menteni - maga a könyv is arról szól, hogyan dolgozik. Jacob egyedülálló férfi, feleségét elveszítette, a gyász miatt boldogtalan. Ellie nem csak embereket ment, hanem próbál segíteni Jacobnak abban, hogy picit enyhítse a magányt. Majd Jacob egy lövés áldozata lesz, nem először, amit túl él, de leszerel így Majának adja Elliet  aki szintén rendőr. Később kiderül, hogy vége Jacob magányos éveinek és családot alapít. .  Maja az elején sokat szenved amiatt, hogy nem bízik abban, hogy képes Ellie-vel haladni, mivel picit lomhább, túlsúlyosabb, de annyira erős az akarata, hogy végül sikerül. :)
Egyedülálló nő 3 macskával aki sokat szomorkodik azon, hogy nincs mellette egy férfi de Ellie sokat segít neki, vigasztalja, lefoglalja úgyanúgy, ahogy Jacobnál is tette. Úgy gondolja ez a feladata, ha nem lehet Ethannel, akkor is segíthessen.

Majd sajnálatos módon éppen mikor egy háborús övezetbe mennek, Ellie észre vesz a romok alatt egy nőt, körülötte pedig mérgező vegyszerek, ami ráfolyik Ellie orrára és innentől a gyógyulási folyamat jön, majd kiderül, hogy elveszítette örökre a szaglását.

Mi lesz így Ellie-vel? Hogyan fog embereket menteni? Hiszen a szimata volt segítségére abban, hogy megtalálja az eltűnt embereket...

Ha szeretnéd tudni, ajánlom a könyvet, bár aki a kutya négy életét olvasta annak annyira nem nagy kiegészítés ez a könyv, csak pár megmentős story kapcsolódik ahhoz, amit a kutya négy életében tapasztaltunk.:)  Ettől függetlenül aranyos volt és senkit ne tévesszen meg, hogy állítólag gyerek besorolást kapott, mert ugyanúgy felnőttek számára is ideális.

5/5
Kedvenc idézetek:
" Ez az óceán Ellie, az óceán! - magyarázta, azzal tovább dobálta a botokat a vízbe, egészen addig, amíg már habozás nélkül indultam utánuk, nagyokat szökellve a hullámok között, az orromtól, a farkam hegyéig, csuromvizesen. Boldog voltam."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogroll

About