Markus Zusak - A könyvtolvaj

1939, a náci Németország...

A Halálnak sohasem volt még ennyi dolga, de ő már tudja, hogy ez még csak a kezdet. Mert a Halál bölcs és kíváncsi, szeretne mindent tudni az emberekről. Együtt is érez velük, ha csak ideje engedi.

Ő meséli el ezt a történetet, amely egy német kislányról, Lieselről, a családjáról és a barátairól szól. Meg fanatikus németekről. És egy zsidó fiúról, akit a háború alatt egy pincében rejtegetnek.

Liesel imád olvasni, és ha csak teheti, könyveket lop. De a legkedvesebb könyve az, amit a pincében rejtőzködő zsidó fiú ír neki...

És egyszer csak hullani kezdenek a bombák...
Continue Reading...

R.J.Palacio - Az igazi csoda

August (Auggie) Pullman arcdeformációval született, így nem járhatott suliba – egészen mostanáig. Épp most kezdi az ötödik osztályt a Beecher Prep Iskolában, és ha valaha csöppentél már be újoncként egy közösségbe, pontosan tudod, milyen nehéz ez. Az a helyzet, hogy Auggie is csak egy hétköznapi gyerek. Csupán az arca nem hétköznapi. Vajon képes lesz meggyőzni az osztálytársait arról, hogy külseje ellenére közéjük tartozik?


Continue Reading...

Agatha Christie - Gyilkosság az Orient Expresszen

Hercule Poirot a Közel-Keletről tér vissza Londonba. A legalkalmasabb közlekedési eszköznek az Orient expressz ígérkezik, Isztambultól Calais-ig. De legnagyobb megrökönyödésére már nincsen szabad hálófülke a közvetlen kocsiban. Pedig tél derekán nem szoktak ennyien utazni. És milyen különös társaság gyűlt össze! Orosz hercegnő, olasz utazó, magyar gróf, angol katonatiszt - és egy kellemetlen amerikai férfi. Vajon hova tartanak? Lehet-e köztük bármiféle kapcsolat?
A Balkánon aztán egy éjjel elakad a vonat egy hófúvásban. És gyilkosság történik... Még szerencse, hogy Poirot-nak szerzett ágyat régi barátja, M. Bouc. Ezért, mire az expressz továbbindul, sikerül felgöngyölíteni az egyik legrejtélyesebb esetet, amely Agatha Christie tolla alatt született.

Continue Reading...

Egy kutya négy élete - Ellie - W.Bruce Cameron

Igazából ezzel a könyvel először nem is akartam foglalkozni, mármint blog bejegyzést írni róla, de aztán arra a döntésre jutottam, hogy akit eléggé megfog ez az egész kutyás kötet aminek már van pár része - Egy kutya négy élete, Egy kutya négy útja, Karácsonyi kutyavásár, Ellie stb... Amik amúgy nem kapcsolódnak egymáshoz - kivéve az Ellie - amiből ugyanúgy van ha jól tudom Bailey verzió és a többi szereplőről is  - de persze nem itthon. Ellie a rendőrkutya, akinek egyetlen célja van, megmenteni az embereket és ezzel örömet okozni.





Continue Reading...

Jojo Moyes - After you - Miután elvesztettelek (Mielőtt megismertelek 2)

Mint azt látjátok ez a "Mielőtt megismertlek" könyv folytatása!
Ez a könyv az elengedésről szól. Összerakni újra egy életet, felállni a padlóról.
Nem szeretnék sok mindent elárulni, hiszen aki még most olvasná az első részt, az ne lásson spoilert így kérlek csak az első rész elolvasása után kattints a "Tovább olvasom" gombra. :)







Continue Reading...

Jojo Moyes - Mielőtt megismertelek

Louisa Clark egy csendes kis városban él, pékségben dolgozik, nem is vár többet, boldog így.
Míg nem a munkahelye megszűnik így kénytelen új állást keresni.
Szerencséjére talál is egy hirdetést ahol remek fizetéssel kecsegtetnek, ahol semmi más dolga nincs, mint egy tolószékes férfi társasága lenni, illetve az alapvető szükségleteit segíteni. Ez egyszerű feladat lesz gondolja ő, hiszen jó társaság, remek teát tud főzni, és vicces és sosem késik.De mi van akkor, ha kiderül, hogy a tolószékes férfi egy bunkó? Elviselhetetlenül viselkedik? Talán pont ezért lesz ennyire szerethető?





Continue Reading...

Egy kutya négy élete - W. Bruce Cameron

Minden ​kutya a mennybe kerül… kivéve, ha elintézetlen feladatuk maradt itt, a Földön. 

Történetünk főszereplője egy édes kutya aki négy életen át mutatja be történetét, s nem csak a sajátját hanem a mellette lévő emberekét is. Egy lélek megannyi életen keresztül.
Mit gondol a kutya? Miért viselkedik a kutya úgy ahogy? Hogy viszonyul az emberhez? Milyen újjászületni úgy, hogy emlékszünk az előző életünkre? Ez a könyv elmeséli.


Continue Reading...

Első bejegyzés - avagy új év, új blog!

Mindenkit sok szeretettel szeretnék köszönteni a blogomon ami jelenleg üres, de ígérem ezen változtatunk! :) Ebben a bejegyzésben szeretnék picit bemutatkozni nektek, elmondani miről fog szólni a blog, mire lehet számítani.









Continue Reading...

Blogroll

About